Het is soms lastig om te weten en te bekijken of je baby echt naar 1 dutje kan gaan. De ene dag zal hij soms wel een dutje nodig hebben, en de andere dag is hij vrolijk tot aan de lunch. Soms merk je dat je hem toch beter naar bed had kunnen doen. ππ°π¦ πΈπ¦π¦π΅ π«π¦ π°π§ π«π°πΆπΈ π£π’π£πΊ π΅π°π¦ πͺπ΄ π’π’π― π₯π¦ π· π₯πΆπ΅π«π¦ πͺπ― π±ππ’π’π΅π΄ π·π’π― πΈ
Ik neem je mee in de tips die er zijn om te oordelen of je baby toe is aan de overgang van 2 naar 1 dutje.
De meeste baby’s stoppen tussen de 15 en 18 maand met het eerste dutje. Ten tijde van de 12 maanden slaapregressie kan het soms zijn dat het nodig is om je baby voor 1 week niet in de ochtend te laten slapen, maar daarna zal je baby dit dutje echt nodig hebben om in de middag langer te kunnen slapen. Deze langere slaap (1,5-2 uur) zal je baby echt helpen; zowel fysiek als in zijn ontwikkeling.
Welke signalen geeft je baby je wanneer hij toe is aan 1 dutje:
- Je baby is vrolijk en gaat niet slapen wanneer je hem/haar in zijn bed legt tussen 9:00 en 10:00 Je baby ligt wakker in zijn bed en speelt of brabbelt met zijn knuffel.
- Je baby is actief en heeft voldoende energie tussen 7:00 en 12:00 en geniet van de tijd om zowel samen als alleen te spelen.
Maar hoe weet je nu of je baby toch nog net niet toe is aan dat ene dutje?
- Als je baby moeite heeft met in slaap vallen 's middags is hij wellicht oververmoeid van het missen van zijn ochtend slaap.
- Daarnaast kan het zijn dat de ochtendslaap te lang is geweest en hij daardoor niet in slaap kan vallen. Verkort daarom de ochtendslaap naar max 20 minuten.
- Als je baby een te korte middagslaap doet en na een uur weer wakker is dan is hij nog niet toe aan deze overgang.
Deze overgang is soms lastig te zien, en ik kan je helpen bij deze overgang.
Wil je weten hoe?
Boek een telefonisch consult en ik maak een op maat gemaakt slaapplan, rekening houdende met jullie wensen en ideeën.
Reactie plaatsen
Reacties