12 maanden slaapregressie

Gepubliceerd op 5 december 2021 om 17:02

De 12 maanden slaapregressie is een grote regressie en houdt eigenlijk in dat je baby een grote progressie doormaakt!

Je baby begint te leren staan ,soms al te leren lopen, en af en toe probeert hij al klanken te maken die lijken op woorden. Tevens begint hij zich steeds meer cognitief te ontwikkelen.

In vele gevallen is het echt te vroeg om het eerste dutje eraf te doen. Het eraf doen van het 1e dutje kan leiden tot oververmoeidheid in de avond wat er weer toe kan leiden dat je baby wakker wordt in de nacht.

Nachtelijk wakker worden en vroeg wakker worden heeft vaak te maken met het doorlopen van deze progressie.
Wat soms ook gebeurt is dat het ochtenddutje te lang is waardoor ze geen middagdutje meer willen doen en daardoor de tijd tussen wakker en slapen te lang is en je dreumes ook vermoeid de avond in gaat.

Gouden tip: Vervroeg de bedtijd wanneer je baby/dreumes moe is en te weinig heeft geslapen.

Wat werkt:

 Soms is het nodig de ene week 1 dutje te doen en de andere week 2. Dit helpt je dreumes door de 12 maandenregressie door. Doe dit alleen ten tijde van de regressie. (1-2 weken) Vaak zijn 2 dutjes nog echt nodig tot 15-18 maanden.

 Zorg dat je overdag leuke dingen doet met je kind. Ga samen oefenen en ondersteun hem met het optrekken en het weer gaan zitten. Zo kan hij tijdens de nacht ook vanuit staande houding weer gaan zitten en liggen.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.